9 oktober: Årets medelpunkt!

järnklotet

Lördag 9 oktober är det åter dags för SKÅNSKA AKADEMIEN att dela ut vandringspriset Årets Medelpunkt i det som är Skånes mittpunkt eller om man så vill Mittelen, det vill säga Höör.

I år tilldelas MARIANNE MÖRCK denna utmärkelse. Bland tidigare prismottagare kan nämnas Anne Lundberg, Eva Rydberg, Johan Wester, Jan Troell, Ewa-Gun Westford och Kalle Lind.

Prisceremonien den 9 oktober äger rum i kapellet på Stiftsgården Åkersberg i Höör, med start klockan 11:30 och varar till ca 12:45. Därefter blir det ett besök med fotografering på Skånes mittpunkt – Mittelen.

 

 

Läs mer!

järnklotet

Lördag 3 oktober är det åter dags för SKÅNSKA AKADEMIEN att dela ut vandringspriset Årets Medelpunkt i det som är Skånes mittpunkt eller om man så vill Mittelen, det vill säga Höör.

I år tilldelas KALLE LIND denna utmärkelse. Bland tidigare prismottagare kan nämnas Anne Lundberg, Eva Rydberg, Johan Wester, Jan Troell och Ewa-Gun Westford.

Prisceremonien den 3 oktober är Corona-anpassad. Den äger rum i Karlskronasalen på stiftsgården Åkersberg i Höör, med start klockan 11:30 och varar till ca 12:45.

Läs mer!

 

 

 

 

järnklotet

Lördag 6 oktober är det åter dags för SKÅNSKA AKADEMIEN att dela ut vandringspriset Årets Medelpunkt i det som är Skånes mittpunkt eller om man så vill Mittelen, det vill säga Höör.

I år är det polisen EWA-GUN WESTFORD som tilldelas denna utmärkelse. Bland tidigare prismottagare kan nämnas Anne Lundberg, Jan Lundgren, Eva Rydberg, Percy Nilsson,  Johan Wester och Jan Troell.

Läs mer!

 

PercyNilssonDen 3 oktober firades den sjunde Mittelendagen i Höör och Percy Nilsson blev utsedd och hedrad som Årets Medelpunkt 2015. Vädret var strålande och antalet besökande vid Mittelen var drygt 100 personer. Firandet inleddes i Åkersbergs Frihetens kapell med tal och körsång. Vid själva Mittelen-monumentet förärades sedan Percy Nilsson sitt fina vandringspris.