Skånsk kalender Mat, madaro och gille (1984)
utgiven av Skånska Akademien
Helsingborg 1983,
132 sidor samt kalender
Redaktörer: Birger Bergh och Helmer Lång
Några förord
Gabriel Jönsson: Fem dikter om skånsk mat: Gommens glädje, Skördetid, Sång om gåsen, Gåsatid, Julslakt
Helmer Lång: Mad å madaro
Birger Bergh: Klassisk mat
Sten-Bertil Vide: Mat på skånska
Birgit Lindström: Fårr 60 år sin på Österlen: Pantoffle-gröden, Mad å arbaj, Gögjen
Dagmar Edqvist: Kurs, Kalas och Kommunalmän
Peter Broberg: Bygge, fest och gille
Gunvor Blomquist: Mat i radio
Knut Haeger: Skånska fiskar och några andra
Stig Persson: Mat och dryck i lundensisk sång
Sten Broman: En matkomposition
Bengt Sjögren: Skånska örter i brännvin
Runo Löwenmo: Ola Rögare
Sten-Åke Nilsson: I gåsens tecken
Louise Vinge: Victoria Benedictson och maten
Göran Rystad: Nordiska matvanor och dryckesseder upplevda av utländska besökare i grevens tid- och andras
Richard Willerslev: Skåninger i Danmark: Mad, fest og braendevin
Nils-Arvid Bringéus: Mat och dryck i 1800-talets Skåne
Jörgen Nash: Att äta svarta och vita svanor i Skåne