9 mars: Inbjudan och program till Skånska Akademiens årsfest

2019Skånska Akademiens högtidliga årsfest går av stapeln den 9 mars på Grand Hotel i Lund. Årets hedersgäster är gitarristen och sångaren Mikael Neumann och författaren och politiske journalisten Per T Ohlsson! Tag chansen att lyssna på dessa och därefter avnjuta en festmåltid!

Hela programmet!

  

 

 

Inbjudan Tal Traktering Ton 2017

IMG 7784B

10 mars gick Skånska Akademiens årliga högtidliga årsfest av stapeln. Det startade i Piratenfoajén på Grand hotell med samling, drink, mingel och boksläpp. med Leif H Hjärres senaste bok, ”Österlenskt och Österländskt”. Därefter bliev det ett fullödigt program i Piratensalen, bl a med utdelande av diplom, högtidstal av Niklas Törnlund, mm. Därefter vidtog supé i Stora Salen med tal och musikalisk underhållning. 

{gallery}Arsfesten/2018{/gallery}

Problem med bildvisning under utredning...

 

 

PROGRAMMET 2018

17:00 Piratensalen: Vänföreningens medlemsstämma. Nya medlemmar är välkomna!

18:00 Piratenfoajén: Samling, drink, mingel och boksläpp. Ca 18:15 kommer Leif H Hjärres senaste bok, ”Österlenskt och Österländskt” (Carlsson Bokförlag) att släppas. Boksläppets värd och presentatör är Jonas Frykman. Boken säljes till ett förmånspris.

Ca 18:45 Piratensalen

• Director Martin Martinsson hälsar välkommen.
• Högtidstal: Författaren Niklas Törnlund talar - och musicerar därtill.
• Mottagaren av Akademiens vandringspris Årets Medelpunkt, Jan Troell, harangeras av Cajsa S Lund.
• Ordförande Per-Ove Pehrson beskriver Vänföreningen.
• Årets diplomater, Åsa Söderberg, vd och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater samt Ulf R Johansson, Kvällspostens förre kulturredaktör, harangeras av Martin Martinsson respektive Peter Linde.


Ca 20:00 Stora Salen: SUPÉ
  

MENY:

Förrätt: Matjessill från Norröna, potatis- och gräddfilspuré, löjrom från Kalix och picklad lök. Öl: American Dream, Mikkeller Bryggeri, Danmark. Med anledning av boksläppet bjuder Karlsfälts Gård, Österlen, på sin alldeles egentillverkade Aquavit!

Varmrätt: Honungsglaserad fläsksida, spetskål, dragon och grillad lök. Vin: 2015 La Cour des Dames, Badet Clément, Languedoc-Roussillon.

Kaffe med pralin, gjord på Valrhonachoklad.

Stjärnmusik! Svängig jazzton – sångerskan Mimi Terris med pianist underhåller.

 

Mer om ”Österlenskt och Österländskt”