Mat - Minnen och Menyer (2007)

Utgiven av Skånska Akademien, Artograf förlag, Simrishamn 2007

2006Redaktör: Helmer Lång

Helmer Lång: Förord.                                                     
Göran Herméren: Ouvertyr.
Gabriel Jönsson: Gåsablot och julslakt.
Sten Broman: En matkomposition.
Sigrid Combuchen: Tillbakablickar.
Marianne Dock: Rååbanans pågatågsakademi.
Göran Hermerén: Ur Matglade Munchausens minnen och menyer.
Leif Hjärre: Mårtensafton.
Helmer Lång: Skånsk mat "Det ätligt sköna".
Katarina Mazetti: Skärgårdsminnen.
Sven-Olle Olsson: Måltider och minnen.
Cecilia Nelson: Fattiga riddare och polska kuvert.
Nils Arvid Bringeus: Munkar och äbleskivor.
Sven Rosborn: Bröllopsbesvär.
Bertil Svensson: Livets måltider.
Leif Hjärre: Varning för alkoholfritt.
Jan Mårtensson: En kokboksförfattares bekännelser. Ur Herr Homans matminnen.
Jan Linders: Trumpetsolo. En ond kaka.
Peter Stenkula: En säregen middagsupplevelse i Pyibgyang.
Helmer Lång: Maten i skånsk kultur. Bevingade ord om mat.
Hans-Uno Bengtsson: äppelpaj och stjärnvind. Om konvektion.